jueves, 29 de marzo de 2012

Шпанија: Andritz Хидро услуги


Претседателот на Навара комора за трговија и индустрија, Хавиер кафана и заменик-претседателот на Andritz хидро, Александар Шваб, во присуство на амбасадорот на Австрија во Шпанија, Рудолф Lennkh, го потпишаа во вторникот договор за лоцирање на добавувачи за Andritz Хидро Навара, мултинационални обновливите извори на енергија. Повеќе од 40 компании во Навара се поднесени на австриската компанија како потенцијални доставувачи.

PAMPLONA. Andritz Хидро бара добавувачи кои може да резултира со подобрување на конкурентноста. Договорот, исто така се обидува да Навара бизниси имаат можност да се јавите и да прават бизнис со светски лидер во чиста енергија на пазарот, како што е соопштено од страна на Стопанска Комора во белешка.

Поточно, целта на овој договор се фокусира на идентификување и промовирање на Навара компании кои можат да обезбедат услуги, набавки и набавки на највисок квалитет и конкурентност на Andritz хидро, и да ја откриеме потенцијал комплементарност и синергија која може да резултира со поконкурентни Andritz и добавувачи.

По потпишувањето, Шваб понуди на конференција за иднината на обновливите извори на енергија во која, меѓу другото ја анализираше иднина технологии, паметни мрежи и користење на морските струи за производство на електрична енергија.

Andritz компанија која е со седиште во Грац / Австрија има повеќе од 180 производствени погони и канцеларии во целиот свет и има 16.700 вработени низ целиот свет. Во 2011 година, групата оствари продажба од 4.596.000 евра (29,3% повеќе отколку во 2010), во согласност со Навара комора за трговија и индустрија.

Покрај тоа, компанијата има пет работни поделби (Andritz хидро, Andritz Евтини и хартија, метали Метал Andritz Andritz животна средина & Процес и Andritz наслови и биогорива) посветена на хидро опрема, производство на сите видови на влакнести материјали, хартија, картон, хартија марамчиња, салфети, чинии за влакно производство и преработка на челик и јаглен, системи, растенијата и услуги за хард-течна поделба на добиточна храна производство и дрво пелети

Andritz Хидро е најголемиот поделба на група со 7285 вработени низ целиот свет. Електромеханички опрема и потрошен материјал клуч услуги ("Водата да жица") за хидроцентрали со водечка позиција во растечки пазар за електрична енергија.

Исто така, според Стопанската комора, има повеќе од 170 години работно искуство во областа на производство и поправка на турбини, со инсталирани повеќе од 30.000 турбини на ветер 400.000 мегавати и вклучување на повеќе од 120 години искуство во електрични системи за напојување генерација. Во 2011 година, продажбата достигна 1.773 милиони евра.

Покрај тоа, Andritz Хидро се етаблира како лидер во сервиси и рехабилитација на постојните хидроцентрали, како и во изградба и рехабилитација на централниот компактен. Неговите најнови областа на активност е производство на електрична енергија со користење океанските струи во крајбрежните области, на пример, Kvalsundet растенијата (во близина на Хамерфест) во Норвешка.

No hay comentarios: