viernes, 6 de abril de 2012

Biodrivstoff laget av alger og landplanter



Forskere fortsette å søke etter alternative energikilder og renere tryggere, og i mellomtiden, er et økende antall verdifulle jordbruksareal ment å produsere etanol, et alternativt drivstoff for transport. Selv om bio-etanol er fornybar, økonomer og økologer frykt, som faktisk allerede har begynt å skje, at denne tendensen til å bruke jordbruksareal til å produsere drivstoff istedenfor mat enda mer begrensede matressurser i verden, fremmer prisøkninger av visse matvarer, og hindre arbeidet med å bekjempe sult i verden.

En lovende alternativ er å bruke tang som det kan dyrkes i kortere sykluser enn vanlig på landplanter og er i stand til å produsere biodrivstoff tilsvarende eller større effektivitet, alt uten å måtte ofre fruktbar jord som kunne vært brukt til matvekster.

Marine alger er en lovende kilde til etanol som har blitt undersøkt svært lite. Nå har et team av eksperter har gjort betydelige fremskritt i en metode for voksende alger å tjene som en kilde til biodrivstoff og samtidig bidra til å redusere forurensning av enkelte havområder.

Mange kystregioner, inkludert Rødehavet i det sørlige Israel har lidd av en spesiell type forurensning forårsaket av menneskelig avfall og en boom av akvakultur (oppdrettsnæringen), som fører til store mengder næringsstoffer, sluttresultatet av alvorlig skade på korallrev, som allerede er truet av andre årsaker, og ulike bivirkninger for mange arter som er avhengige av befolkningsgrupper.

Fremme dyrking av marine alger for å produsere biodrivstoff kan være en måte å løse disse miljøproblemene.


Det er bedre enn de fruktbare landområdene er reservert for matplanter i stedet for å bli brukt til produksjon av biodrivstoff.

Teamet Avigdor Abelson og Leor Korzen, den nye Renewable Energy Centre og Zoologisk Institutt, Universitetet i Tel Aviv, sammen med Alvaro Israel, National Oceanographic Institute, Aharon Gedanken av Bar-Ilan-universitetet, og Ariel Kushmaro av Ben-Gurion, alle disse institusjonene i Israel, har utviklet et system som har vært vurdert de mest vanlige omstendigheter i marine miljøer utnyttet av mennesker. Systemet i sine ulike trinn og aspekter, prosesser kombinert for å skape hva som kan defineres til en viss grad, som en kunstig økosystem.

Ved å bruke flere arter, dette nye systemet, som kalles Camus, kan du konvertere avfallet til biodrivstoff, samtidig redusere virkningen av forurensning på det lokale økosystemet.

Kilde: SCIENCE NEWS

No hay comentarios: