lunes, 20 de agosto de 2012

Argjentina ankuar kundër bionaftë në Evropë nga Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT)


Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT) konfirmoi në faqen e saj se ajo ka marrë ankesën e Argjentinës kundër Spanjës: "Argjentina në prill të thotë se Spanja zbatuar një rregullore që diskriminon importet e bionaftë nga Argjentina, në emër të të cilit ndodh në Bashkimi Evropian ".

Argjentina filloi zyrtarisht të premten çështjen kundër Bashkimit Evropian (BE) për vendimin e tij për të mohuar hyrjen e bionaftë dhe konsiderohet se vendimi shkel rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT).

Ministria e Jashtme ka paraqitur një protestë me Bashkimin Evropian me vendim të Spanjës për të kufizuar blerjen e biokarburanteve argjentinas, një masë e pushtetit popullor e Mariano Rajoy në reprezalje për shtetëzimin e YPF, në prill.

Blerjet në Argjentinë deri tani përfaqësuar 53% të importeve të bionaftë në Spanjë: 700.000 ton, për 990.000.000 $.

Argjentina tha se ky veprim do të ndikojë në gjysmën e eksporteve të saj bionaftë në Spanjë dhe pothuajse 10% të shitjeve totale në bllokun e BE.

Ministria e Jashtme tha dje se masat proteksioniste marrë nga Spanja kanë efektin e parandalimit ose kufizimin rritje në zinxhirin e vlerës së industrive vendore "Kufizimi i rolit të vendeve në zhvillim për furnizuesit të lëndëve të para."

Sipas Ministrisë së Jashtme, në muajt e fundit, verë Argjentina denoncuar në forume si OBT dhe FAO, efektet negative të përjetuara nga vendi në drejtim të pengesave të eksporteve.

No hay comentarios: