martes, 25 de diciembre de 2012

Cuba: New biofactories grønt brændstof produktionsstigning


Cuba søger at reducere sin import af brændstof og mindske forureningen, der er tilbage til iværksat en plan for at åbne fem biofactories at producere økologisk brændstof fra ikke-spiselig olie træ kendt som "kanden Sprocket".

Det videnskabelige navn er bush "Jotropha curcas", har et meget olieholdige frø og bruges traditionelt i øen som intestinal parasit, men i små doser for toksicitet, ifølge en lokal tv-rapport.

Cuba allerede har omkring 110 hektar af dette træ, deres såning er muligt selv for "områder af ringe eller ingen landbrugets værdi," siger specialisterne af projektet, der støttes af den schweiziske agentur for udviklingssamarbejde.

De første industrier åbnet i Guantánamo, på den østlige spids af øen, med en produktionskapacitet på mere end 100 tons brændstof om året. Parallel er fundet i at teste et lignende anlæg i midten af ​​landet og har planer om at installere yderligere tre i den vestlige provins Matanzas.

Det første køretøj aktiveret med denne biodiesel fremstillet i Cuba, turnerede ukomplicerede deres første 1.500 kilometer, teknisk forsikrede Anvendt Research Center for Bæredygtig Udvikling. "En del af de første 400 opnåede liter blev anvendt, 70 procent blandet med mineralsk diesel i et landdistrikt køretøj model Toyota HI LUX 2007," bekræftede agenturets direktør, ingeniør Jose Sotolongo.

Regeringen udvikler initiativer for at opnå besparelser på udgifter til brændstof og sent Cuba håber at generere en sjettedel af elforbruget fra vedvarende energikilder.

No hay comentarios: