martes, 25 de diciembre de 2012

Küba: Yeni biofactories yeşil yakıt üretim artışı


Küba akaryakıt ithalatını azaltmak ve "jug Sprocket" olarak bilinen non-yemeklik yağ ağacından ekolojik yakıt üretmek için beş biofactories açmak için bir plan başlattı kalmaktadır kirliliğini azaltmak istiyor.

Bilimsel adı, bush "Jotropha curcas" bir yüksek yağlı tohum vardır ve bağırsak parazit gibi, ancak toksisite için küçük dozlarda adada geleneksel kullanılan yerel bir televizyon rapora göre.

Küba zaten bu ağacın yaklaşık 110 hektar olan, kendi ekim bile mümkün olduğunu "çok az veya hiç tarımsal değeri bulunan bölgelerde," Kalkınma İşbirliği İsviçre Ajansı'nın desteği proje uzmanları söylüyorlar.

İlk sanayi yılda yakıt üzerinden 100 ton üretim kapasitesi ile, adanın doğu ucunda, Guantanamo'da açıldı. Paralel ülkenin merkezinde benzer bir bitki test bulundu ve Matanzas batı ilinde üç tane daha kurmayı planlıyor edilir.

Küba'da üretilen bu biyodizel ile etkin ilk araç, komplikasyonsuz ilk 1.500 kilometre gezdi, teknik Sürdürülebilir Kalkınma İçin Uygulamalı Araştırma Merkezi güvence verdi. "Elde edilen ilk 400 litrelik kısmı, kırsal bir araç modeli Toyota HI LUX 2007 yılında mineral dizel ile karıştırılarak yüzde 70 kullanılan," ajansın müdürü, Mühendis Jose Sotolongo doğruladı.

Hükümet yakıt maliyetleri ve geç Küba yenilenebilir kaynaklardan tüketilen elektriğin altıda birini oluşturmak için umut tasarruf elde etmek için girişimleri geliştirir

No hay comentarios: