viernes, 11 de enero de 2013

Skrivena Opasnost od biogoriva



Podijelite ovaj članak sam našla na skrivenu stranu goriva, i otkriva ozbiljne opasnosti koje vrebaju iza biogoriva. Ako pažljivo pročitate, shvatit ćete da je daleko od toga da rješenje problema okoliša, problem može biti završetak oslobađanja globalni kaos leži uspavana već desetljećima.

To može biti tužan, ali znajući problema je prvi korak da ih rješavaju.

Ahil

Biogorivo: Biologija ili poslovni?

(EcoPortal) - Mi smo u dizajnu nove strategije za reprodukciju strane neoliberalizma koji se održava kontrolu hrane sustavima. To je za proizvodnju neviđenu savez multinacionalnih naftnih kompanija, biotehnologija, automobile, velike zrna trgovci i nekim konzervatorskim organizacijama koje će odlučiti što će biti glavne destinacije ruralnog krajolika Južne Amerike.

Suočeni smo težak globalnu kampanju kako bi se ubrzalo proizvodnju biogoriva iz soje, kukuruza ili šećerne trske zamijeniti naftu. Opravdanje se temelji na snažnom stvarnosti: onečišćenja okoliša. I tako, stavili na brijeg vala okolistara, najveći zagađivači na planeti izdao svoj novi ofenzivu.

Na summitu Europske unije usvojen u 2020 10% ukupne potrošnje energije dolazi iz biogoriva. Sjedinjene Države se otvara gorivo destilerija biljka tjedno: već u pogonu 120. A isto multinacionalne tvrtke-da li oni izmislili GMO Monsanto, Cargill Nidera a također i tajkun George Soros i drugima, objavio velika ulaganja u pivovarama i stvaranju novih sjemenki.

Za dovršetak poslovnu konferenciju, George Bush sastao ožujka s tri najveće automobilske tvrtke-General Motors, Ford i Chrysler za "prilagode svoje proizvode na sljedeću generaciju biogoriva."

Argentina također popeo na novi val. Ovo veljače bio 26.093 regulirana zakonom koji stvara sustav rabata i poticaja za proizvodnju biogoriva. Posljedice nisu bili dugo u dolaze. U posljednjih godinu dana cijena kukuruza više nego udvostručio. SAD, najveći svjetski proizvođač žita, Meksiko prodao 150% skuplji. Dakle, cijena tortilje, osnovna hrana od Meksikanaca naglo porastao i izazvao goleme prosvjede. Za mnoge je to bio prvi zvono.

Lester Brown, direktor Earth Policy Institute i bivšeg djelatnika nekoliko američkih administracija, upozorio: "iznos od žita je potrebno ispuniti spremnik od 25 litara (oko 100 litara) s etanolom samo jednom je dovoljno da nahrani jednu osobu jedan cijelu godinu. " Dakle, dodao je, "The natječaj za žito između 800 milijuna motoriziranih i 2.000 milijuna najsiromašnijih ljudi na svijetu koji može dovesti do popularne pobune."

Također u Argentini osjetiti visoku cijenu kukuruza u džepovima potrošača. On je pozvao zemlju, a time i diže troškove svih kultura. Rasprava je otvoren.

Društveni pokreti pokrenuti upozorenja glasove i postoje mnogi istraživači s vrlo različitim pogledima na one podigao nafte sada devenidas zelene goriva destilerije. Britanski novinar George Monbiot, primjerice, napravio izračune i otkrio da je "samo premjestiti naše automobile i autobuse s biodizelom će zahtijevati 25.900.000 hektara posađeno. Međutim, u Velikoj Britaniji postoje samo 5,7 milijuna hektara. Ako se to dogodilo u Europi, utjecaj na opskrbu hranom će biti katastrofalne. "

Ricardo Mascheroni, istraživač na sveučilištu Nacional del Litoral, također napravio izračune: "Ako danas svijet napustio spaljivanje nafte i bio-goriva da prođe, to će potrajati nekoliko hektara zasađeno ekvivalent nekoliko planeta." Miguel Baltanás inženjer, viši istraživač u CONICET, također je rekao da se uključi biodizela u udio od samo 2%, "će zaposliti 50% globalne proizvodnje nafte povrća." "Iz ovoga možemo zaključiti dodaje Marcheroni-da ako postotak je 4% od ukupnog broja, treba koristiti sve biljna ulja proizvedenih u svijetu."

Što je na kocki je koncepcija što je došao: posao ili hrana za cijelo čovječanstvo? Istina je da je posao multinacionalne hrane prijeti istrijebiti teritorije. I kao logična posljedica, tamo će biti više glad i više ekoloških razaranja. Jer osim biogoriva, kao što su oni podigli, ne ublažavanje klimatskih promjena: "Za izgaranje biodizela točaka inženjer Baltanás-proizvodi više dušikovih oksida u atmosferi koje proizvode efekt staklenika 24 puta veći nego dioksida ugljika ".

Zaključak onda dolazite Mascheroni i drugi je: "Kamo ćemo proizvoditi hranu, ako moramo tapecirati soje, kukuruza i drugih monokultura do kreveta kuća? Suočeni smo s drugog prijedloga multinacionalni Colonial osim soje, njegova ulje ili biodizel koji se izvoze, nosio vodu i hranjive tvari tla i ostaviti nam zagađenja, širenje pustinje, bioraznolikosti razaranja i gubitak kvalitete život. Slatki posao. "

Angel Miguel Altieri, Agroekologija liječnik i profesor na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji, smatra se jednim od najvećih okoliša istraživanja u odnosu na društvenim pokretima, osudio ono što je iza biogoriva projekta.

On je rekao: "Biogoriva su ekološki i socijalni tragedija. Sa svoje proizvodnje će se stvoriti vrlo veliki problem hrane suvereniteta, kao što postoje tisuće hektara soje, šećerne trske i palminog ulja se proširila, što će proizvesti velike deforestacije. Ovo je već događa u Kolumbiji i Amazon. Dodatak će se povećati proizvodnja ljestvica mehanizirani monokultura s visokim dozama gnojiva i posebno atrazin, herbicid koji je vrlo štetan za endokrinog erupcije ".

"Razvoj biogoriva energije nema smisla, jer sve studije koje su učinili pokazuju da je potrebno više nafte kako bi biogorivo. Na primjer, u slučaju etanola iz kukuruza ulja potrebno 1,3 kcal kilocalorie proizvoditi bioetanol. Mi smo u dizajnu nove strategije za reprodukciju strane neoliberalizma koji se održava kontrolu hrane sustavima. To je za proizvodnju neviđenu savez multinacionalnih naftnih kompanija, biotehnologija, automobile, velike zrna trgovci i nekim konzervatorskim organizacijama koje će odlučiti što će biti glavne destinacije ruralnog krajolika Južne Amerike. "

"Za SAD za proizvodnju etanola sve to treba zamijeniti svoju naftu, treba rasti šest puta njegovu površinu. Zatim, jasno je da će to učiniti u zemljama Latinske Amerike, a, u stvari, već su u tijeku. To je biološki kolonijalizma ".

Izvor: EcoPortal - Članak gospodin Arthur M. Lozza

Izvor: http://www.libreopinion.com/modules/wordpress/2007/06/29/el-peligro-que-ocultan-los-biocombustibles/

No hay comentarios: