viernes, 11 de enero de 2013

Skrytá Nebezpečenstvo biopalív



Zdieľať tento článok som našiel na skryté strane paliva, a odhaľuje vážne nebezpečenstvo, ktorá číhajú za biopalivá. Ak budete čítať pozorne, pochopíte, že zďaleka riešenie problému životného prostredia, môže byť problém ukončení rozpútanie globálnej chaos drieme po celé desaťročia.

To môže byť smutný, ale s vedomím problémy je prvým krokom k ich riešeniu.

Achilles

Biopalivo: Biológia, alebo podnikanie?

(EcoPortal) - Sme v návrhu novej stratégie pre reprodukciu u neoliberalizmus, ktorý je prevezme kontrolu potravinových systémov. To je produkovať bezprecedentné spojenectvo nadnárodné ropné spoločnosti, biotechnológie, automobily, veľké zrno obchodníkov a niektorých ochranárskych organizácií, ktoré rozhodnú o tom, aké budú hlavné ciele vidieckych krajín Latinskej Ameriky.

Čelíme obrovskú celosvetovú kampaň s cieľom urýchliť výrobu biopalív zo sóje, kukurice alebo cukrovej trstiny nahradiť ropu. Odôvodnenie je založené na silnom reality: znečistenie životného prostredia. A tak, nahrať na hrebeni vlny environmentalista, najväčší znečisťovatelia na planéte vydala svoje nové ofenzívu.

Summit Európskej únie prijala v roku 2020 10% z celkovej spotreby energie pochádza z biopalív. Spojené štáty sa začína liehovar závodu na výrobu paliva za týždeň: už v prevádzke 120. A rovnaké nadnárodnej spoločnosti-či už vymysleli GMO Monsanto, Cargill Nidera a tiež magnát George Soros a ďalší, oznámil významné investície do pivovarov a vo vytváraní nových semien.

Ak chcete dokončiť obchodné konferencie, George Bush sa stretol v marci s troch najväčších automobilových firiem-General Motors, Ford a Chrysler, "prispôsobiť svoje výrobky na ďalšie generácie biopalív."

Argentína tiež vyšplhal na nové vlne. Tento rok vo februári bol 26.093 regulovaný zákon, ktorý vytvára systém zliav a stimulov pre výrobu biopalív. Následky neboli dlho čakať. V poslednom roku cena obilia viac ako zdvojnásobil. USA, najväčším svetovým producentom obilia, Mexiko predala 150% drahšie. Preto, cena placiek, potrava Mexičanov prudko vzrástol a zapálil masívne protesty. Pre mnohých to bola prvá zvon.

Lester Brown, riaditeľ Earth Policy Institute a bývalých zamestnancov niekoľkých amerických orgánov, varoval: "Vyššie zrná trvá vyplniť nádrže 25 galónov (cca 100 l) s etanolom len raz, je dosť vkladajte vždy iba jeden osobu a celý rok. " Takže, dodal, "The súťaž pre zrno medzi 800 miliónmi motoristov a 2000 miliónov najchudobnejších ľudí na svete, ktorý môže viesť k populárnej vzbury."

Aj v Argentíne pocit, aká vysoká je cena obilia v vreckách spotrebiteľov. Vyzval krajinu, a preto rastúce náklady všetkých plodín. Diskusia je otvorená.

Sociálna hnutia začať varovanie hlasy a existuje mnoho výskumníkov s veľmi odlišnými názormi na tých, ktoré boli v oleji teraz devenidas zelené palivo liehovary. Britský novinár George Monbiot, napríklad, robil výpočty a zistil, že "iba presunúť naše vozidlá a autobusy s bionaftou by vyžadovalo 25900000 ha vysadené. Avšak, vo Veľkej Británii je len 5,7 miliónov hektárov. Ak sa to stalo v Európe, by dopad na zásobovanie potravinami byť katastrofálne. "

Ricardo Luigi Mascheroni, výskumný pracovník na Universidad Nacional del Litoral, tiež z výpočtov: "Ak je dnes svet opustil spaľovanie oleja a bio-palív prejsť, to by sa počet hektárov vysadené ekvivalentné niekoľkých planét." Miguel Baltanas Engineer, vedúci vedecký pracovník v CONICET, tiež povedal, že začleniť bionafty do podielu len o 2%, "by zamestnávajú 50% svetovej produkcie rastlinného oleja." "Z toho môžeme usudzovať, že dodáva Marcheroni-že ak podiel činí 4% z celkového počtu, by mali používať všetky rastlinné oleje vyrobené na svete."

Čo je v stávke, je poňatie toho, čo má prísť: business alebo potraviny pre celé ľudstvo? Pravdou je, že obchodné nadnárodné potravín hrozí vyhladiť územie. A ako logický dôsledok, tam bude viac hlad a devastácie životného prostredia. Vzhľadom k tomu, okrem biopalív, pretože sa zdvihol, nie sú zmiernenie zmeny klímy: "spaľovanie bionafty-bodov inžinier Baltanas-produkuje viac oxidov dusíka v ovzduší, ktoré produkujú skleníkový efekt 24 krát väčšie, než oxidu uhlíka ".

Záver potom prídu Luigi Mascheroni a ďalšie je: "Kde vyrábame potraviny, ak máme na čalúnnický sója, kukurica a ďalšie monokultúry na dne domov? Čelíme ďalší návrh nadnárodnej koloniálnom okrem sóje, jeho olej alebo bionafta, ktorá sa vyváža, vykonáva vody a pôdy živiny a nechajte nás znečistenia, dezertifikáciou, biodiverzity ničenia a stratu kvality život. Sladká vec. "

Anjel Miguel Altiero, Agroekologie lekár a profesor na univerzite v Berkeley, Kalifornia, považovaný za jeden z najväčších environmentálneho výskumu vo vzťahu k sociálne hnutia, odsúdil to, čo je za biopalív projektu.

Povedal: "Biopalivá sú ekologické a sociálne tragédie. S jeho výrobou sa vytvorí veľký problém potravinovej sebestačnosti, ako tam sú tisíce akrov sójových bôbov, cukrovej trstiny a palmového oleja by mal byť rozšírený, ktorý bude produkovať masívne odlesňovanie. To sa už deje v Kolumbii a Amazon. Vloženie zvýši výrobné mierky mechanizované monokultúry s vysokými dávkami hnojív a špecificky atrazínu, herbicídov, ktoré je veľmi škodlivé pre endokrinné erupcie ".

"Rozvoj biopalív energie nemá zmysel, pretože všetky štúdie, ktoré boli vykonané, ukazujú, že je potrebné väčšie množstvo oleja, aby sa biopalivá. Napríklad, v prípade etanolu z kukuričného oleja je potrebné na 1,3 a potravinársky kilocalorie kcal bioetanolu. My sme v návrhu novej stratégie pre reprodukciu u neoliberalizmu, ktorý je prevezme kontrolu potravín systémov. To je produkovať bezprecedentné spojenectvo nadnárodné ropné spoločnosti, biotechnológie, automobily, veľké zrno obchodníkov a niektorých ochranárskych organizácií, ktoré rozhodnú o tom, aké budú hlavné ciele vidieckych krajín Latinskej Ameriky. "

"Pre USA na výrobu všetky etanolu, ktoré potrebuje nahradiť jeho ropu, by mal rast šesťkrát jeho povrch. Potom, je jasné, že sa budú vždy v krajinách Latinskej Ameriky, a v skutočnosti, sú už prebieha. Je kolonializmus biologický ".

Zdroj: EcoPortal - Článok pána Arthura M. Lozza

Zdroj: http://www.libreopinion.com/modules/wordpress/2007/06/29/el-peligro-que-ocultan-los-biocombustibles/

No hay comentarios: