viernes, 11 de enero de 2013

Skrytá Nebezpečí biopaliv



Sdílet tento článek jsem našel na internetu, a odhaluje vážné nebezpečí, která číhají za biopaliva. Pokud budete číst pozorně, pochopíte, že zdaleka řešení problému životního prostředí, může být problém ukončení rozpoutání globální chaos dřímá po celá desetiletí.

To může být smutný, ale s vědomím problémy je prvním krokem k jejich řešení.

Achilles

Biopalivo: Biologie, nebo podnikání?

(EcoPortal) - Jsme v návrhu nové strategie pro reprodukci u neoliberalismus, který je převezme kontrolu potravinových systémů. To je produkovat bezprecedentní spojenectví nadnárodní ropné společnosti, biotechnologie, automobily, velké zrno obchodníků a některých ochranářských organizací, které rozhodnou o tom, jaké budou hlavní cíle venkovských krajin Latinské Ameriky.

Čelíme obrovskou celosvětovou kampaň s cílem urychlit výrobu biopaliv ze sóji, kukuřice nebo cukrové třtiny nahradit ropu. Odůvodnění je založeno na silném reality: znečištění životního prostředí. A tak, nahrát na hřebenu vlny environmentalista, největší znečišťovatelé na planetě vydala své nové ofenzívu.

Summit Evropské unie přijala v roce 2020 10% z celkové spotřeby energie pochází z biopaliv. Spojené státy se zahajuje lihovar závodu na výrobu paliva za týden: již v provozu 120. A stejné nadnárodní společnosti-ať už vymysleli GMO Monsanto, Cargill Nidera a také magnát George Soros a další, oznámil významné investice do pivovarů a ve vytváření nových semen.

Chcete-li dokončit obchodní konference, George Bush se setkal v březnu s tří největších automobilových firem-General Motors, Ford a Chrysler, "přizpůsobit své výrobky na další generace biopaliv."

Argentina také vyšplhal na nové vlně. Letos v únoru byl 26.093 regulovaný zákon, který vytváří systém slev a pobídek pro výrobu biopaliv. Následky nebyly dlouho čekat. V posledním roce cena obilí více než zdvojnásobil. USA, největším světovým producentem obilí, Mexiko prodala 150% dražší. Proto, cena placek, potrava Mexičanů prudce vzrostl a zažehl masivní protesty. Pro mnohé to byla první zvon.

Lester Brown, ředitel Earth Policy Institute a bývalé zaměstnance několika amerických orgánů, varoval: "Výše zrna trvá vyplnit nádrže 25 galonů (cca 100 l) s ethanolem jen jednou, je dost vkládejte vždy pouze jeden osobu a celý rok. " Takže, dodal, "The soutěž pro zrno mezi 800 miliony motoristů a 2000 milionů nejchudších lidí na světě, který může vést k populární vzpoury."

Také v Argentině pocit, jak vysoká je cena obilí v kapsách spotřebitelů. Vyzval zemi, a proto rostoucí náklady všech plodin. Diskuse je otevřená.

Sociální hnutí zahájit varování hlasy a existuje mnoho výzkumníků s velice odlišnými názory na těch, které byly v oleji nyní devenidas zelené palivo lihovary. Britský novinář George Monbiot, například, dělal výpočty a zjistil, že "pouze přesunout naše vozy a autobusy s bionaftou by vyžadovalo 25900000 ha osázené. Nicméně, ve Velké Británii je jen 5,7 milionů hektarů. Pokud se to stalo v Evropě, by dopad na zásobování potravinami být katastrofální. "

Ricardo Mascheroni, výzkumný pracovník na Universidad Nacional del Litoral, též z výpočtů: "Jestliže je dnes svět opustil spalování oleje a bio-paliv projít, to by se počet hektarů osázené ekvivalentní několika planet." Miguel Baltanas Engineer, vedoucí vědecký pracovník v CONICET, také řekl, že začlenit bionafty do podílu o pouhá 2%, "by zaměstnávají 50% světové produkce rostlinného oleje." "Z toho můžeme usuzovat, že dodává Marcheroni-že pokud podíl činí 4% z celkového počtu, by měly používat všechny rostlinné oleje vyrobené na světě."

Co je v sázce, je pojetí toho, co má přijít: business nebo potraviny pro celé lidstvo? Pravdou je, že obchodní nadnárodní potravin hrozí vyhladit území. A jako logický důsledek, tam bude více hlad a devastace životního prostředí. Vzhledem k tomu, kromě biopaliv, protože se zvedl, nejsou zmírnění změny klimatu: "spalování bionafty-bodů inženýr Baltanas-produkuje více oxidů dusíku v ovzduší, které produkují skleníkový efekt 24 krát větší, než oxidu uhlíku ".

Závěr pak přijedou Mascheroni a další je: "Kde vyrábíme potraviny, máme-li na čalounický sója, kukuřice a další monokultury na dně domů? Čelíme další návrh nadnárodní koloniálním kromě sóji, jeho olej nebo bionafta, která se vyváží, provádí vody a půdy živiny a nechte nás znečištění, desertifikací, biologické rozmanitosti ničení a ztrátu kvality život. Sladká věc. "

Anděl Miguel Altieri, Agroekologie lékař a profesor na univerzitě v Berkeley, Kalifornie, považován za jeden z největších environmentálního výzkumu ve vztahu k sociální hnutí, odsoudil to, co je za biopaliv projektu.

Řekl: "Biopaliva jsou ekologické a sociální tragédie. S jeho výrobou se vytvoří velký problém potravinové soběstačnosti, jak tam jsou tisíce akrů sójových bobů, cukrové třtiny a palmového oleje by měl být rozšířen, který bude produkovat masivní odlesňování. To se již děje v Kolumbii a Amazon. Vložení zvýší výrobní měřítka mechanizované monokultury s vysokými dávkami hnojiv a specificky atrazinu, herbicidů, které je velmi škodlivé pro endokrinní erupce ".

"Rozvoj biopaliv energie nemá smysl, protože všechny studie, které byly provedeny, ukazují, že je zapotřebí větší množství oleje, aby se biopaliva. Například, v případě etanolu z kukuřičného oleje je třeba na 1,3 a potravinářský kilocalorie kcal bioetanolu. My jsme v návrhu nové strategie pro reprodukci u neoliberalismu, který je převezme kontrolu potravin systémů. To je produkovat bezprecedentní spojenectví nadnárodní ropné společnosti, biotechnologie, automobily, velké zrno obchodníků a některých ochranářských organizací, které rozhodnou o tom, jaké budou hlavní cíle venkovských krajin Latinské Ameriky. "

"Pro USA k výrobě veškeré etanolu, které potřebuje nahradit jeho ropu, by měl růst šestkrát jeho povrch. Pak, je jasné, že se budou vždy v zemích Latinské Ameriky, a ve skutečnosti, jsou již probíhá. Je kolonialismus biologický ".

Zdroj: EcoPortal - Článek pana Arthura M. Lozza

Zdroj: http://www.libreopinion.com/modules/wordpress/2007/06/29/el-peligro-que-ocultan-los-biocombustibles/

No hay comentarios: