lunes, 9 de junio de 2014

Meksikë: Planet për të ndërtuar një fabrikë bionaftë në Kankun

Autoritetet meksikane federale miratoi veprimin e një fabrikë të prodhimit bionaftë në Kankun në kompaninë Biocom SA Juglindore i C.V.,.

Kjo kompani mund të japë deri në pesë mijë litra karburant për të destinacionit dhe për të ndihmuar ndotja e gjeneruar nga kamionë dhe anije në mjedis është më pak.

Biofuel ose bionaftë bërë nga vaj gatimi djegur gjeneron restorant dhe industrinë e mikpritjes, e cila shpesh e largon atë, por tani ka kompani dedikuar vetëm për mbledhjen e këtyre lëndëve djegëse janë shitur nga ata që e bëjnë këtë të ri produkt.

Ai njoftoi se firma Biocom SA Juglindore Ltd, do të investojë 5.7 milion pesos në zonën industriale të qytetit për të ndërtuar një fabrikë tashmë veprojnë në fazën pilot që nga korriku 2012, pasi mori pak ditë më parë pëlqimin mjedisor federale për të rritur prodhimin e kësaj biokarburanteve në dy vitet e ardhshme.

Siç dihet, përdorimi i bionaftë si karburant nuk kërkon ndryshimin e motorit, sepse ajo ka karakteristika ekologjike të favorshme për të reduktuar emisionet e dioksidit të karbonit dhe squfur në atmosferë.

Në mënyrë të ngjashme, është vërejtur se Biocom mbështet një skemë të ngjashme me konventat përdorin vaj gatimi nga industrinë e restoranteve dhe të mikpritjes, e cila në të njëjtën kohë të jenë klientët potencial për përdorimin e biokarburanteve në transportin e personelit hotele, si në industrinë e transportit detar.

No hay comentarios: