jueves, 10 de enero de 2013

Hva er første generasjons biodrivstoff?



Det er 3 typer klassifisering av biodrivstoff. Første, andre og tredje generasjon av type råstoff som brukes til å produsere drivstoff.

De første generasjons biodrivstoff var de første til å bli produsert, og er av stor bekymring fordi de brukes som råstoff matvekster. Blant de som skiller seg ut mais, til sukkerrør, soyabønner, blant annet produsere bioetanol og biodiesel.

USA og Brasil er pionerer innen denne type biodrivstoff og er de største produsentene og som har utviklet denne typen alternativt drivstoff mye tidligere enn i andre land.

Denne typen biodrivstoff er mulig på kort sikt, og er begrenset til bruk av jordbruksareal for avlinger deretter brukes til å produsere biodrivstoff uten å generere problemer med matmangel og matvareprisene for de fattigste delene av befolkningen. Miljøproblemer, samt jord utarming, avskoging, blant andre.

Det er forventet at i noen år bare en liten andel av den totale produksjonen av første generasjon biodrivstoff er at andre og tredje er det mest brukte på grunn av deres større bærekraft over tid, og de bruker ikke matvekster.

En viktig variabel for å vurdere at klimaendringene påvirker avling er derfor ikke tilrådelig å tvinge gjennom en intensiv dyrking for å produsere drivstoff.

FN oppfordrer til bruk og produksjon av biodrivstoff i flere rapporter, men er opptatt av å unngå globale matvarekriser følge av biodrivstoff derfor anbefalt at land og selskaper utvikler typer drivstoff på mellomlang og lang sikt.

De gjør betydelige teknologiske fremskritt i andre og tredje generasjon som de er mest sannsynlig å erstatte fossilt brensel som dominerer markedet i dag.

Det er viktig å innse fordelene av bioenergi uten å skape nye sosiale og miljømessige problemer.

Kilde: http://www.renovablesverdes.com/biocombustibles-de-primera-generacion/

No hay comentarios: