jueves, 10 de enero de 2013

Vad är första generationens biobränslen?


Det finns 3 typer av klassificeringar av biobränslen. Första, andra och tredje generationen av den typ av råmaterial som används för att framställa bränslet.

De första generationens biobränslen var de första som tillverkas och är av stor betydelse eftersom de används som råmaterial grödor material mat. Bland dem som sticker ut majs till sockerrör, sojabönor, bland annat producera bioetanol och biodiesel.

USA och Brasilien är pionjärer i den här typen av biobränsle och är de största producenterna och som har utvecklat denna typ av alternativa bränslen mycket tidigare än i andra länder.

Denna typ av biobränsle är möjligt på kort sikt och är begränsad till användningen av jordbruksmark för grödor sedan används för att tillverka biobränslen utan att generera problem med osäker livsmedelsförsörjning och livsmedelspriser för de fattigaste delarna av befolkningen. Miljöproblem samt jord utarmning, avskogning, bland annat.

Det förväntas att inom några år endast en liten del av den totala produktionen av första generationens biobränslen är att den andra och tredje är den mest använda på grund av deras ökad hållbarhet över tid och att de inte använder livsmedelsgrödor.

En viktig variabel att beakta att klimatförändringen påverkar avkastning är därför inte lämpligt att tvinga igenom en intensiv gröda att producera bränsle.

FN uppmuntrar användning och produktion av biobränslen i flera rapporter men är oroat för att undvika globala livsmedelskriser följd biobränslen rekommenderas därför att länder och företag som utvecklar bränsletyper på medellång och lång sikt.

De gör stora tekniska framsteg i den andra och tredje generationen som de är mest sannolikt att ersätta fossila bränslen som dominerar marknaden idag.

Det är viktigt att inse fördelarna med bioenergi utan att skapa nya sociala och miljömässiga problem.

Källa: http://www.renovablesverdes.com/biocombustibles-de-primera-generacion/

No hay comentarios: