sábado, 16 de abril de 2011

Biodiesel är den andra marknaden Soybean

Horacio A. artikeln Irigoyen i Clarin landsbygdens

Författaren recensioner globala trender i efterfrågan på biobränslen, i vilket sammanhang Argentina har etablerat sig som en av de största producenterna. Dessutom säger landet kan fortsätta växa i den riktningen, från investeringar i bearbetning teknologi och uppkomsten av en politik som uppmuntrar den inhemska efterfrågan.

Den globala vågen av ökad makt efterfrågan på livsmedel är nu med den ökande användningen av jordbruksprodukter som insatsvaror för produktion av biobränslen. Vårt land, trots att inga formella incitament, står också huvud och axlar på detta område, eftersom för det innevarande året produktionen prognoser pekar på 3.200.000 ton, varav omkring två miljoner kommer att exporterades, så att Argentina är placerad i toppen av de exporterande länderna, framförallt biodiesel, som innehar en ledande ställning med USA, Frankrike, Tyskland och Brasilien. Han är för närvarande den fjärde största producenten.

Utredningar och prognoser för eventuell användning av biodrivmedel säger att de kan komma att betyda 35% av energitillförseln används av världen.

Under sådana omständigheter står inför vårt land just nu, var i den anmärkningsvärda ökningen av importen beror just på bränsle och energi, är att lyfta fram den roll som passar utvecklingen av biodrivmedel produktionskapaciteten, vilket ökar efterfrågan på jordbruksprodukter och kan se med optimism till marknaderna.
Nyligen, i detta avseende anmärkte källor med ministeriet för vetenskap och forskning Spanien om att i detta land (och i större delen av Europa) biodiesel är låg på grund av import av biobränslen i Argentina.
Även om det finns flera källor till råvaror för produktion av biodiesel, det finns ett ökande användningen av soja för detta, i den utsträckning som för innevarande år uppskattas att cirka 30% av oljeproduktionen från denna källa kommer att riktas till produktion av biodiesel.

Vi anser att det sedan förra året att bränsleproduktion dras över 2.000.000 ton, vilket motsvarar en ökning på nästan 60% jämfört med 2009. Detta är dock efterfrågan bara ungefär 18% av användningen av soja till industrin.

Inte bara måste vi understryka vikten av processorer som kunder av råmaterial, utan även installation av produktionsanläggningar en investering på 700 miljoner dollar under de senaste fyra åren. För närvarande pågår är en annan viktig serie projekt som skulle öka nuvarande kapacitet med en miljon ton, vilket motsvarar nya investeringar för ca 200 miljoner dollar. Det finns 23 anläggningar som drivs utvecklingen av biodiesel i landet.

Vikten av produkten för att öka det politiska målet om en stadig ökning av exporten (särskilt industrin) visar beräkningar av INTA om den förväntade volymen för 2011, enligt källan, når värden nära US $ 2.200 miljoner (en ökning från exporten av nötkött och slaktbiprodukter).

Bränslebrist, nuvarande globala problemet med ökande svårighetsgrad, uppenbarligen tillräckligt bensin. I detta avseende kommer den råvara som använts från sockerindustrin, vilket är vad som gör investeringar (kvarnar har investerat 300 miljoner dollar i dessa projekt).

Men det finns andra att installera nya destillerier att producera etanol med hjälp av original råmaterial majs.
Den nuvarande produktionen av detta bränsle är cirka 100.000 kubikmeter, även om det förväntas att detta år kan volymen fördubblas (vilket skulle innebära att använda vissa 2.500.000 ton sockerrör).

När det gäller den inhemska efterfrågan måste komma ihåg att 26.093 rätt, skyldighet att klippa diesel med biodiesel, som för närvarande på 7%, med möjligheter till förlängning skär till 10% på kort sikt. När det gäller bensin, bör också minska med 5% till bioetanol.
Vi måste dock noteras att en skyldighet för domstolen i denna andel inte respekteras fullt ut av oljeindustrin, speciellt när det gäller diesel.

När det gäller bensin, finns det nu en bula mellan tillgång (vilket inte är tillräckligt) och efterfrågan är dock användningen av bensin med etanol utbredd i provinserna West och dels i nordöstra delen av Cordoba, cuyo och norr om provinsen Buenos Aires.
Ovanstående är en realitet och förbättrar jordbrukets potential att integrera värdekedjor allt mer skiftande och viktig.

No hay comentarios: